Magyar leiras:

 

Winkler Balázs 1970-ben született Budapesten. Zenei tanulmányait 6 éves korában először csellón kezdte majd a Bartók Béla konzervatórium elvégzése után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett trombitaművész diplomát. Egyetemi tanulmányai alatt a Budapesti Fesztiválzenekar ösztöndíjas művésze volt, az Orfeo Zenekarnak megalakulása óta tagja. 2015-től a Magyar Állami Operaház szóló trombitása. Zeneszerzéssel a zeneakadémiai tanulmányai alatt kezdett el foglalkozni.

1990-től állandó tagja, zeneszerzője és alkotótársa az After Crying együttesnek. Legfőbb művei, darabjai is ebben az együttesben hangzottak el (De profundis, Stalker, Manók tánca, Sonata for Violoncello and Piano, Aqua, Játékos, Kettétört) 2007-ben szóló zongoralemeze jelent meg  a Periferic Records kiadónál „Tárt Ablak” címmel. Ismertek még versfeldolgozásai: Esti kérdés, Jónás imája, Ballada Irisz fátyoláról, A kő és az ember.

Az utóbbi évek termései azok a trombitára és zongorára írt  – (némelyik bőgővel és dobbal kiegészült) –  kamaradarabok, melyek az Életképek egyrészes szerzői estnek magvát képezik. A trombita ellenpólusként a hegedű kap még kiemelten fontos szerepet.  A harmadik “hangszer” pedig maga az emberi hang, a próza lesz.