Magyar leiras:

Herczegh Katalin

A vers- és prózaillusztrációk alkotója, Hawaii Lomilomi és ringatómasszőr, közgazdász

Az első és az utolsó ecsetvonás tele van kérdésekkel. Az elsőben ott a kezdet összes kíváncsisága és bizonytalansága, az utolsóban a pillanat, amikor nem tudjuk, hogy ez vajon tényleg az utolsó volt-e, vagy érkezik még kép? – és ez a bizonyos utolsó épp lezár egy ciklust, vagy átenged egy másik térbe? Ahogy az ecset kavarja a vizet, az örvény megállítja az időt és csak a pillanat adott. A Most, amikor bármi megtörténhet. Érzések, megélések születnek, részem a befogadás, elengedés, áramlás. Csodás világba visz ez az örvény. Megengedem magamnak a Pillanatot, amikor beáramlik a Fény. 

lelektakaro.hu

 

Horváth Irma

LélekHANGoló, magyar-ének-zene szakos tanár

Ha hív az Út, elindulok rajta és megnézem, hova vezet. Nem mindig bátran, de folyton figyelőn. Van, hogy rejtekúton, van, hogy a láthatóbb ösvényen. 

Az egész olyan, mint az erdő. 

Lehetőségem van dönteni, hogy a völgyben haladok, vagy a napsütötte részekről nézek az életemre. Van, hogy melegre vágyom és rőzsehordó asszonyként gallyakat gyűjtögetek, ami éleszti tüzemet, vagy a hegytetőkön cimborálok a nappal. Másszor rejtőzni szeretnék erdei vad módjára és az árnyast keresem. 

Azonban amikor a pillanat elvarázsol és teljességre találok az ölelkező hegyek, erdők, völgyek között, akkor érzem, hogy minden bennem él és mindenben benne élek.

Ilyenkor hálát adok a létnek, hogy VAGYOK!

horvathirma.hu

A kiállítás megtekinthető január 21-től február 20-ig.